VOLEI PE PLAJĂ l Mihai Șnel și Cosmin Matei au încheiat Cupa României pe locul al șaptelea

Știința Bacău a fost reprezentată la ultimul turneu al sezonului de volei pe nisip, ca de obicei, de Mihai Șnel și Cosmin Matei, care, în urma celor două victorii și celor două înfrângeri înregistrate, au dus clubul universitar pe locul al șaptelea.

Anul acesta competiţia s-a desfăşurat pe plaja 2 Mai, în staţiunea cu acelaşi nume, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023. De joi până duminică, 10 echipe masculine și 8 echipe feminine s-au luptat pentru trofeu.

În prima zi, „studenții” au câștigat cu scorul de 2-0 împotriva CSȘ 1 Constanța, o echipă tânără formată din Mircea Popovici și David Popescu.

În dimineața zilei de vineri, 1 septembrie, Știința Bacău a fost răpusă în două seturi în confruntarea cu o altă echipă constănțeană, CSM, alcătuită din Andrei Grigore și Eduard Popa, sportivi medaliați cu bronz în urmă cu două săptămâni la Iași, la Campionatul Național „Brizo”.

În aceeași zi, Mihai Șnel și Cosmin Matei au reușit un succes care i-a ținut în cărți pentru calificarea între primele șase echipe. Aceștia i-au învins cu scorul de 2-0 pe Sergiu Marinică, fost component al echipei de volei masculin a Științei Bacău în Divizia A1 și pe Bogdan Necula (legitimați la CS Tysa Timișoara).

Sâmbătă, în meciul ce a avut drept miză accederea între primele șase echipe, parcursul Științei în Cupa României a luat sfârșit. „Ștudenții” au cedat în fața lui Mihai Popovici și a lui Radu Tănase, reprezentanți ai Universității Cluj.

Rezultate:

Știința Bacău – CSȘ 1 Constanța 2-0 (21-16, 21-9)

Știința Bacău – CSM Constanța 0-2 (9-21, 12-21)

Știința Bacău – CS Tysa Timișoara 2-0 (21-10, 21-10)

Știința Bacău – Universtiatea Cluj 0-2 (17-21, 8-21).