HANDBAL | Știința Bacău se află în fața unui nou sezon în Divizia A

Echipa de handbal feminin a Științei Bacău va participa și în sezonul 2023-2024 a Diviziei A, al doilea eșalon valoric din România. Prima etapă a campionatului este programată duminică, 10 septembrie, când „studentele” vor disputa primul meci oficial după mai bine de patru luni. Știința va întâlni formația CSM Iași 2020, la Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu”.

Divizia A va fi organizată în trei serii geografice, a câte 7 echipe fiecare. La fel ca în ediția trecută, Știința Bacău a fost repartizată în Seria B. În acest an, handbalistele Științei se vor lupta cu HCF Piatra-Neamț, CSM Roman, CSM Iași 2020, CSM Bacău, CSM Făgăraș și CSM Galați.

Un număr total de 14 etape se vor desfășura în acest sezon al Diviziei A. Debutul competiției va avea loc pe data de 10 septembrie 2023, în timp ce finalul sezonului regulat este programat pe 28 aprilie 2024.

Știința Bacău, drept consecință a numărului impar de echipe din seria din care face parte, va sta în etapa a V-a și, respectiv, a XII-a.

Primele două locuri din fiecare dintre cele trei serii și cele mai bune două echipe poziționate pe locul al treilea se vor califica la Turneul Final (10-12 mai 2024), etapă eliminatorie în urma căreia se vor stabili echipele ce vor promova în Liga Florilor. Primele 2 formații vor accede direct în prima divizie, iar echipele clasate pe locurile 3-4 vor disputa jocuri de baraj cu ocupantele locurilor 11 și 12 din Liga Florilor.