VOLEI MASCULIN | „Studenții” sunt lideri după primul turneu din Divizia A2. Eusebiu Țurcanu: „Bucuria este foarte mare, a fost un turneu reușit pentru noi!”

CS-CSȘ Știința Bacău se întoarce de la Oradea cu 7 puncte, în urma victoriilor pe linie înregistrate în primul turneu al Diviziei A2.

„Studenții” s-au impus o dată în minimum de seturi (meciul II, contra SCM Zalău) și în două rânduri în cinci seturi (meciul I, contra Pro Volley Oradea și meciul III, contra CS ProVolei Arad). Astfel, băcăuanii ocupă primul loc în Seria de Vest.

Deși se află la egalitate de puncte cu Pro Volley Oradea, numărul de victorii al echipei antrenate de Eusebiu Țurcanu (3) este mai mare decât al orădenilor (2). Acesta este un prim criteriu de departajare prevăzut de regulamentul competiției în cazul egalității de puncte în clasament.

Rezultatele Turneului I:

Vineri, 27 octombrie 2023
CS ProVolei Arad – SCM Zalău 3-2
ACS Pro Volley Oradea – CS-CSȘ Știința Bacău 2-3

Sâmbătă, 28 octombrie 2023
ACS Pro Volley Oradea – CS ProVolei Arad 3-0
CS-CSȘ Știința Bacău – SCM Zalău 3-0

Duminică, 29 octombrie 2023
CS ProVolei Arad – CS-CSȘ Știința Bacău 2-3
SCM Zalău – ACS Pro Volley Oradea 1-3.

Clasament:

  1. CS-CSȘ Știința Bacău, 3 victorii, setaveraj 9-4, 7 puncte
  2. Pro Volley Oradea, 2 victorii, 1 înfrângere, setaveraj 8-4, 7 p.
  3. ProVolei Arad, 1 victorie, 2 înfrângeri, setaveraj 5-8, 3 p.
  4. SCM Zalău, 3 înfrângeri, setaveraj 3-9, 1 p.
  5. CS Vâlcea 1924, 0 p. (a stat în acest turneu)

Eusebiu Țurcanu, antrenor:

„Consider că a fost un turneu reușit pentru noi și sunt bucuros că am reușit să ne impunem în toate cele trei meciuri disputate. A fost un turneu greu, însă rezultatele au fost mult peste așteptările noastre, iar din acest motiv bucuria e cu atât mai mare.

Suferim încă la relațiile de joc, la sincronizarea dintre jucători. Sperăm că, până la următoarul turneu, cel de la Arad, jocul nostru va fi mai bun, mai consistent, și că vom face pasul spre turneul de promovare.”

Următorul turneu, al doilea, din totalul de cinci, va avea loc la Arad, între 24 și 26 noiembrie 2023.