KARATE | 4 karateka ai Științei Bacău au adus României 3 medalii de aur și 6 medalii de bronz la Campionatul European Wado Kai

Sportivii secției de karate a Științei Bacău izbutesc performanțe lăudabile indiferent de stilul competiției la care participă. Acest lucru a fost demonstrat la finalul săptămânii recent încheiate de Radu Todiraș, Isabela Lamdes, Vlad Pește și Bianca Dumitru, care, în urma participării la Campionatul European de Karate Wado Kai, au cucerit în numele României 3 medalii de aur și 6 medalii de bronz.

„Studenții” au participat la probele de kata și kumite, individual și echipe, la stilul Wadō-ryū. De menționat este faptul că stilul consacrat al acestora, la care au obținut majoritatea rezultatelor până în prezent, este altul, Shotokan.

Competiția a avut loc în zilele de 4 și 5 noiembrie 2023, la Strasbourg (Franța).

Rezultate:
Locul I – Radu Todiraș, kata individual seniori
Locul I – Isabela Lamdes, kumite individual senioare -61 kg
Locul I – Bianca Dumitru, kumite individual tineret feminin -55 kg
Locul III – Radu Todiraș, kata echipe seniori masculin
Locul III – Isabela Lamdes, kumite echipe seniori feminin
Locul III – Vlad Pește, kumite individual seniori -75 kg
Locul III – Vlad Pește, kumite echipe seniori masculin
Locul III – Bianca Dumitru, kata individual tineret feminin
Locul III – Bianca Dumitru, kata echipe seniori feminin.

Adrian Loghin, antrenorul secției de karate a Științei Bacău:

„Sunt rezultate foarte bune pentru sportivii noștri, având în vedere că au participat la alt stil. S-au mobilizat și s-au adaptat foarte bine. Au ieșit cu fruntea sus și din această competiție!”

Pentru karateka Științei Bacău urmează Campionatul Național de Karate SKDUN pe echipe, care va avea loc pe 18 noiembrie 2023, la Voluntari, aceasta fiind ultima competiție la care clubul universitar băcăuan va avea participanți în acest an calendaristic.