BADMINTON, Campionatul Național Elite | „Studenții” băcăuani au urcat de șapte ori pe podium

În weekendul care tocmai a trecut, cei mai buni badmintoniști seniori s-au întrecut, la Timișoara, pentru medaliile Naționalelor individuale.

Robert Cobotaru, antrenorul teamului Științei Bacău, a aruncat în lupta pentru medalii șase sportivi, Vlada Gînga, Luiza Milu, Paola Gînga, Daniel Cojocaru, Mihnea Crăciun, Albert Constantinof, cărora li s-a adăugat și el.

Ca în fiecare an, băcăuanii au reușit rezultate de excepție, fiind singura echipă de la turneu cu reprezentanți în toate cele cinci finale.

Rezultate:

Locul I – Gînga Vlada (simplu feminin)

Locul I – Crăciun Mihnea / Filimon Collins (CSU UVT Timisoara) (dublu masculin)

Locul II – Crăciun Mihnea (simplu masculin)

Locul II – Milu Luiza / Lungu Loredana (dublu feminin)

Locul II – Ciobotaru Robert / Cojocaru Daniel (dublu masculin)

Locul II – Crăciun Mihnea / Milu Luiza (dublu mixt)

Locul III – Cojocaru Daniel / Lungu Loredana (CSU UVT Timisoara) (dublu mixt)

Robert Ciobotaru, antrenor: 

„La simplu fete, Vlada și-a arătat forma bună și supremația la această probă. 

La simplu băieți, Mihnea Crăciun i-a ținut piept lui Collins. Este de remarcat și apreciat acest lucru, ținând cont de faptul că Filimon Collins a intrat în top 100 mondial la proba de simplu, cu mari șanse de calificare la Jocurile Olimpice. 

Pentru noi, surpriza acestui concurs a reprezentat-o Luiza Milu, care s-a calificat în două finale și ar fi putut să câștige una, pe cea de la dublu feminin, dar neșansa a făcut-o să piardă în setul al treilea, 21-19. 

Cât privește proba de dublu masculin, perechea Ciobotaru / Cojocaru și-a mai adăugat în istoric o finală jucată. Nu mai contează a câta, nici vârsta. 

Felicitări tuturor sportivilor! Ne vom întoarce la muncă. Trebuie să fim și mai buni.”