BADMINTON, Cupa României Elite 2024 | Sportivii Științei Bacău cuceresc alte trei trofee

Timp de trei zile, 8-10 martie, badmintoniștii categoriei Elite și-au dat întâlnire la Bacău pentru a-și disputa trofeul Cupa României 2024. Turneul s-a disputat în Sala „Orizont”, în organizarea CS Știința Bacău și cu sprijinul CSȘ Bacău și al Federației Române de Badminton.

.

A fost o atmosferă de spectacol sportiv, cu o sală arhiplină, datorată și faptului că în același timp s-a disputat și întrecerea similară destinată categoriei U15.


La final de concurs, trofeul „Cupa României” a ajuns în vitrinele a patru cluburi: Știința Bacău – cu sportivi câștigători în trei probe, CSU Universitatea de Vest Timișoara – două probe, CSM Timișoara și CS Comuna Berceni – o probă.


Dublu Masculin

De departe cea mai spectaculoasă finală, prin încrâncenare și răsturnarea de situații, a adus față în fată echipa veteranilor Robert Ciobotaru / Daniel-Nicolae Cojocaru (Știința Bacău) și pe cea formată din mai tinerii colegi Robert-Mihnea Crăciun (Știința Bacău) / Daniel Popescu (CSM Timișoara). După două seturi împărțite între cele două tabere (20-22, 21-14), a urmat cel decisiv, condus până la 15 de Robert și Daniel. A fost un final dramatic, cu o revenire spectaculoasă a teamului Mihnea Crăciun / Daniel Popescu și un set adjudecat de acesta cu 21-17.


Simplu Feminin

Vlada Gînga (Știința Bacău) a cucerit trofeul Cupa României într-o finală fără istoric. Vlada a cucerit trofeul într-un meci câștigat cu 21-10, 21-10 în fața timișorencei Andra-Gabriela Stoica (CSU Universitatea de Vest).

Dublu Mixt

Experimentata pereche Robert Ciobotaru (Știința Bacău) / Florentina-Cristina Constantinescu (CSU Universitatea de Vest Timișoara) a întânit în finală echipa formată din Luca-Ștefan Pandele / Denisa-Maria Muscalu (CS Comuna Berceni). A fost un meci care a contat doar în primul set, teamul Bacău / Timișoara cucerind trofeul după 21-18 și 21-12.


De la „studenții” băcăuani a mai urcat pe podium Paola Gînga, în echipă cu Vladimir Leadavschi (Sportul Studențesc) – locul 3 în proba de dublu mixt, team eliminat în semifinale de câștigătorii trofeului.

.

Robert Ciobotaru – coordonatorul lotului CS Știința Bacău:

.
„Prima competiție a anului ne-a arătat nivelul de pregătire, plusurile și minusurile, la ce trebuie să mai lucrăm pentru a continua să obținem și în acest an rezultate de felul celor care au clasat clubul nostru în elita badmintonului național în ultimii 20 de ani. Mulțumesc sportivilor pentru dăruire, CSȘ Bacău pentru sprijinul acordat în organizarea acestei competiții și, bineînțeles, Federației Române de Badminton pentru implicare.”

.

Alte rezultate ale sportivilor CS Știința Bacău:

.

Simplu Masculin
Alexandru David Sinculeț – ajuns în sferturi de finală;
Dragoș-Gabriel Niță – ajuns în sferturi de finală;
Robert-Mihnea Crăciun – ajuns în runda a doua;
Petre Comăneanu – ajuns în runda a doua;
Andrei Cristian Ivan – eliminat în runda întâi.

.

Simplu Fete
Paola Gînga – ajunsă în sferturi de finală;
Tiana-Ioana Ichim – ajunsă în runda a doua;
Maria-Luiza Milu – ajunsă în runda a doua.

.

Dublu Masculin
Petre Comăneanu (Știința Bacău) / Călin-Tudor Turcu (ACS Armada Sud București) – ajunși în sferturile de finală;
Andrei-Cristian Ivan (Știința Bacău) / Matei-Daniel Puiu (Decorio Badminton Club) – ajunși în runda a doua;
Dragoș-Gabriel Niță / Alexandru-David Sinculeț (Știința Bacău) – ajunși în runda a doua.

.
Dublu Feminin
Maria Luiza Milu (Știința Bacău) / Loredana-Elena Lungu – ajunse în sferturi de finală;
Paola Gînga / Vlada Gînga – eliminate în runda întâi.

.

Dublu Mixt
Daniel-Nicolae Cojocaru (Știința Bacău) / Loredana-Elena Lungu (CSU Universitatea de Vest Timișoara) – ajunși în sferturile de finală;
Petre Comăneanu (Știința Bacău) / Anamaria Șerban (Sportul Studențesc) – ajunși în sferturile de finală;
Maria-Luiza Milu / Robert-Mihnea Crăciun – ajunși în runda a doua;
Dragoș-Gabriel Niță (Știința Bacău) / Bianca-Maria Popescu (Sportul Studențesc) – ajunși în runda a doua;
Andrei-Cristian Ivan (Știința Bacău) / Daria Dăcilă (CSM Timișoara) – eliminați în runda întâi;
Alexandru-David Sinculeț (Știința Bacău) / Iasmina Bugarschi (CSM Timișoara) – eliminați în runda întâi.