HANDBAL FEMININ | „Studentele” au cedat în prima etapă a Diviziei A

Știința Bacău a fost învinsă duminică, 10 septembrie, într-o manieră categorică, cu scorul de 16-41 (10-20 la pauză) de CSM Iași 2020, formație care în acest sezon țintește promovarea în prima divizie de handbal feminin.

„Studentele” nu au reușit să țină pasul în primul meci oficial, în această nouă formulă, cu ieșencele, care, deși au controlat partida de la un capăt la altul, au prestat un meci un agresiv, de multe ori peste limita fair-play-ului, atitudinea echipei oaspete fiind tolerată nejustificat de arbitri.

În schimb, cu ceea ce rămâne echipa antrenată de Giorgiana Vîntu și Constantin Oprea sunt potențialul tinerelor jucătoare pe care le pregătesc și marja însemnată de sporire a omogenității și a relațiilor de joc ale lotului nou format în această vară. 

Trebuie amintit faptul că dintre cele 13 jucătoare care au evoluat în primul joc, nu mai puțin de 10 nu au împlinit încă vârsta de 17 ani, ceea ce rezultă într-o medie de vârstă a echipei Științei de 17,3 ani, comparativ cu media superioară a echipei ieșene (23,4 ani).

Au evoluat în prima etapă pentru Știința Bacău:

Iulia Tite – Ioana Petrișor (7 goluri), Estela Georgescu (6), Codrina Buculei (1), Sara Cancel (1), Ana-Maria Postolache (1), Denisa Ciobănașu, Ioana Cocu, Diana Rău, Denisa Săndulachi, Cătălina Șova, Adina Tăbăcaru, Briana Voicilă.

Antrenori: Giorgiana Vîntu, Constantin Oprea.

Rezultatele etapei I:

CSM Roman – HCF Piatra-Neamț 35-25

CS Știința Bacău – CSM Iași 2020 16-41

CSM Bacău – CSM Făgăraș 37-28

CSM Galați a stat.