ATLETISM | Echipa Științei Bacău a strălucit la Campionatul Național de Alergare Montană

În zilele de 16 și 17 septembrie Câmpulung Moldovenesc a organizat Campionatul Național de Alergare Montană, adresat juniorilor, tineretului și seniorilor.

Adelina Panaet, Andreea Pîșcu și Loredana Viziteu (antrenate de Cristina Alexe) au trecut în palmaresul clubului alte 4 medalii, dintre care 3 de aur (una la echipe și două la individual) și una de bronz (individual).

Proba de 5900 m a fost câștigată de Adelina Panaet, iar Andreea Pîșcu a cucerit, la rândul său, medalia de bronz. Aceste performanțe au dus echipa Științei Bacău pe primul loc în clasamentul pe echipe.

Concursul s-a desfășurat în două zile. În prima zi a avut loc proba vertical, care a constat în parcurgerea unei distanțe de 5900 de metri. Traseul a măsurat o diferență de nivel de 480 de metri. La această probă au participat doar tineretul (atleții cu vârsta cuprinsă între 20 și 23 de ani) și seniorii.

În cea de-a doua zi a avut loc proba de distanță scurtă, care a măsurat 5600 de metri pentru juniori (atleți cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani). Tineretul și seniorii au alergat dublul distanței (11,2 kilometri).

Rezultate:

5,91 km (Vertical)
Echipe, senioare
Locul I – Știința Bacău (Adelina Panaet, Andreea Pîșcu, Loredana Viziteu)

Individual, senioare
Locul I – Adelina Panaet
Locul III – Andreea Pîșcu,

11,2 km (Distanță scurtă, 2 ture)
Locul I – Andreea Pîșcu.