ATLETISM, Campionatul Național de Alergare Montană Distanță Scurtă l Aur cu repetiție pentru CS Știința Bacău

28 aprilie 2024. O nouă zi de concurs la Câmpulung Moldovenesc: etapa finală a Campionatului Național de Alergare Montană, Distanță Scurtă. O nouă zi de succes pentru sportivii CS Știința Bacău antrenați de Cristina Alexe.


Podiumul a avut aceleași echipe ca în proba în plan vertical, desfășurată ieri, cu CS Știința pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere. Teamul băcăuan, cu aceeași componență (Andreea Pîșcu, Cristina Simion, Loredana Viziteu, Bianca Vainer), a cucerit aurul și în proba de distanță scurtă. Au completat podiumul, făcând schimb de locuri, CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc și CS Pandurii Tg. Jiu.


În proba individual senioare, băcăuancele au deschis și închis podiumul, Andreea Pîșcu cucerind aurul și titlul de campionă națională, iar Cristina Simion obținând o nouă medalie de bronz. Un rezultat bun au reușit și Loredana Viziteu (locul 7) și Bianca Maria Vainer (locul 8). Rezultatul Biancăi din proba senioarelor i-a adus o medalie de argint și titlul de vicecampionă națională la categoria sa de vârstă, tineret.


O nouă medalie de aur și titlul de campionă națională, după cea de ieri de la proba în plan vertical, a cucerit Alexandra Amarandei în proba individuală a junioarelor.


În proba masculină, Albert Munteanu a terminat întrecerea pe locul 7 la tineret (locul 18 la seniori), iar Bogdan Andrei Gabor pe locul 26.


Ce aceste performanțe de astăzi, Andreea Pîșcu și Cristina Simion au obținut biletul de drum pentru Campionatul European de Alergare Montană, întrecere ce se va desfășura între 31 mai și 2 iunie, în Franța, la Annecy.