BADMINTON | Campionatul Național Echipe Elite: A venit și 22!

Știința Bacău a atins o cotă greu de egalat pentru orice echipă romănească în orice ramură sportivă: 22 de titluri de campioană consecutive.

În acest weekend (29 septembrie-1 octombrie), la Galați, s-a desfășurat Campionatul Național Echipe Elite, întrecere pentru al cărui trofeu au intrat în cursă șase echipe: CSU UVT Timișoara, CSM Timișoara, CS Politehnica Iași, CSC Berceni, Sportul Studențesc București și CS Știința Bacău.

În prima zi, CSC Berceni a învins CSM Timișoara (3-0) și CSU UVT Timișoara a trecut de Sportul Studențesc (3-2). Astfel, CSC Berceni și CSU UVT Timișoara au acces în semifinale, alături de Sțiința Bacău și Politehnica Iași, echipe calificate din oficiu prin prisma rezultatelor anterioare.

Semifinale:

CS Știința Bacău – CSC Berceni 3-1

CSU UVT Timișoara – Politehnica Iași 3-2.

Finala a fost una fără istoric: CS Știința Bacău – CSU UVT Timișoara 3-0.

Robert Mihnea Crăciun – Mihai-Bogdan Stoica 21-19, 21-15

Vlada Gînga – Andra Gabriela Stoica 21-17, 21-13

Robert Ciobotaru / Daniel Cojocaru – Vlad-Alexandru Dehelean / Mihai-Bogdan Stoica 21-16, 21-18.

Clasament:

1. CS Știința Bacău

2. CSU UVT Timișoara

3/4. CS Politehnica Iași

3/4. CSC Berceni.

Începând cu această întrecere, „studenții” băcăuani sunt antrenați de Robert Ciobotaru, cel care a mai avut această misiune și în perioada 2005-2006.

Robert Ciobotaru: „Ca de fiecare dată, dar mai ales in ultimii ani, această competiție a devenit una importantă pentru contracandidatele noastre, prin prisma faptului că toti vor să fie prima echipă ce-o vor detrona pe Știința după atâția ani. 

Mulțumesc sportivilor, că s-au ridicat la nivelul așteptărilor și au demonstrat că este foarte greu să ne bată cineva.”

Lotul băcăuan a fost compus din Vlada Gînga, Paola Gînga, Luiza Milu, Albert Constantinof, Mihnea Crăciun, Daniel Cojocaru, Robert Ciobotaru (antrenor-jucător).