BADMINTON | Tinerii „studenți” au făcut o figură frumoasă la Campionatul Național Individual: 8 medalii

Între 13 și 15 octombrie, Bacăul a fost gazda Campionatului Național de Tineret Individual. 6 sportivi ai Științei Bacău au urcat pe podium, cucerind, în total, două medalii de aur, trei medalii de argint și trei medalii de bronz.

Rezultate:

Locul I – Vlada Gînga, simplu feminin

Locul I – Mihnea Crăciun / Mihai Voicu (Sportul Studențesc), dublu masculin

Locul II – Mihnea Crăciun, simplu masculin

Locul II – Luiza Milu, simplu feminin

Locul II – Mihnea Crăciun / Luiza Milu, dublu mixt

Locul III – Dragoș Niță, simplu masculin

Locul III – Albert Constantinof / Cosmin Anton (Sportul Studențesc), dublu masculim

Locul III – Vlada Gînga / Paola Gînga, dublu feminin

Robert Ciobotaru, antrenor: 

„Felicit sportivii, pentru efortul fantastic pe care l-au depus în vederea obținerii acestor rezultate.

La acest turneu au fost multe meciuri disputate ce s-au terminat în 3 seturi sau câștigătorii au făcut-o în prelungirile seturilor. Asta ne-a arătat că valoarea sportivilor participanți la această competiție a fost sensibil egală. 

Dacă pentru experimentații Mihnea Crăciun și Vlada Gînga era de așteptat să ajungă în finale, Luiza Milu ne-a demonstrat că își dorește să încheie ultimul an la categoria de tineret cu rezultate foarte bune, lucru pe care l-a realizat în această competiție. Prin jocul prestat, Luiza, care începând cu anul viitor va evolua contra seniorilor, a demonstrat că determinarea și voința sunt condiții sine qua non ale performanței.

Remarc și evoluția tinerilor noștri sportivi, Dragoș Niță și David Sinculeț, care încă nu au împlinit vârsta de 16 ani. Ei au arătat că se pot bate de la egal la egal cu mai marii lor adversari.

Jocul prestat ne dă mare încredere pentru viitor. Aceste speranțe sunt justificate și de potențialul mare pe care Paola Gînga, componenta lotului Științei în vârstă de doar 16 ani, îl are.”