ATLETISM, Campionatul National de Alergare Montană – Verticală l Știința, invincibilă în proba pe echipe

Astăzi, 27 aprilie 2024, municipiul Câmpulung Moldovenesc a găzduit etapa finală a Campionatului Național de Alergare Montană în plan vertical. Evenimentul, organizat de Federația Română de Atletism, în colaborare cu CSM Rarăul, a aliniat la start un număr impresionant de sportivi ce au alergat pe un traseu cu dificultate ridicată.


Cu opt atleți aruncați în lupta pentru medalii de către antrenoarea Cristina Alexe (Alexandra Amarandei, Andreea Alina Pîșcu, Cristina Simion, Bianca Maria Vainer, Loredana Viziteu, Alexandru Florin Țurlea, Bogdan Andrei Gabor, Albert Constantin Munteanu), CS Știința se întoarce acasă cu cinci medalii.


În proba de echipe senioare, prin Cristina Simion, Andreea Alina Pîșcu, Loredana Viziteu și Bianca Maria Vainer, CS Știința a cucerit titlul de campioană națională, fiind urmată pe podium de teamurile CS Pandurii Tg. Jiu și CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc.


Tot în proba de echipe, la masculin, CS Știința a ocupat la final locul 5 (Albert Constantin Munteanu, Alexandru Florin Țurlea, Bogdan Andrei Gabor).


Pe podiumul senioarelor, la individual, a urcat Cristina Simion, obținând medalia de bronz. Aproape de podium au fost și Andreea Pîșcu (locul 4) și Loredana Viziteu (locul 6). Bianca Maria Vainer a obținut bronzul în aceeași probă la categoria tineret (locul 11 la senioare).


Este de notat un rezultat excelent și pentru Alexandra Amarandei, care a cucerit medalia de aur și titlul de campioană națională în proba individuală a junioarelor.


La masculin, Albert Munteanu a prins un loc pe podium, adjudecându-și medalia de bronz la individual tineret.